Att gå från röd hårfärg till blond; jag har överträffat mig själv.

Tone, min kollega och vän, har under 3 års tid varit riktigt rödhårig. Nu har hon fått upp ögonen för den kalla, grå/silvriga trenden (svär på mitt liv att det var jag som gav henne idén haha) och vill få en mörkare botten med mer gråa och silveriga toner ut mot längderna och topparna.
Och självklart vill jag hjälpa henne!

Nu är detta en process då hon måste gå från rött (varmt) till grått (kallt) och hon vill göra det snabbare än vad som är möjligt, men! haha, i måndags gjorde vi två avfärgningar, en askblond toning och en nyansering. Hon fick en riktigt varm blond färg. Skiftningar i lite gul/oranga toner, men hon tilllätsig ha så i några dagar iallafall - till idag!

Idag slängde jag en blekning som skulle lyfta färgen ytterligare 4-5 nyanser, vilket det gjorde, sen kastade jag i en ljusaskblond i botten som jag sedan kammade och masserade ut i längderna. Fönade in lite (en tia i storlek) från Maria Nillas färgbomb silver bara för att få lite mer nyans och vipps så blev det såhär!

jag är helt galet nöjd med resultatet då vi bara lagt tid på det två ggr. Hon ska nu ha den här färgen ett tag då hennes hår har fått ta stryk nu. Så det hinner stärka sig lite igen innan vi börjar med slingor som ska gå mot grått.
Så snyggt, och Tone verkade även hon super nöjd!

jag känner att jag överträffat mig själv, haha! min planering över hur processen skulle gå ha gått exakt som jag velat, och lite bättre.
Här ser ni lite före och efter bilder.
Jag är ledsen att jag inte tog någon före bild med kameran, så det här är vad vi kan få ut utav det. det är samma dag som vi började processen - Ser ni hur rött det var!?
 
Och - som grädde på moset - så ska vi båda två till Sandra (min vän och kollega - hon med hatten ni vet?) som har 25 års fest! Och temat är: Rockabilly/50-tal - så passade på att slänga ihop en 50tals look till Tone en kavrt inna hon skulle springa till tvärbanan, ahha. Men det blev bra!