...och att grannen tar sig en stänkare på balkongen.

Februari månad. Egentligen vill jag kalla det "sjukdomens månad". Jag har, så länge jag kan minnas, alltid åkt på en smäll under den här månaden. Jag minns att på min 20 årsdag så hade jag lungsäcksinflamation för andra gången i mitt liv. Det vill säga 40 graders feber, en frukatsnvärt vidrig värk i bröst och rygg och alla andra symptom du kan tänka dig. Lungsäcksiflamation är alltså en slags lunginflamation, fast lungorna fylls med vätska, hur vidrugt? Dock hade min finaste vänner annordnat en överraskningfest åt mig på kvällen, så jag bet ihop och faktiskt pallrade mig iväg. Helt oförglömligt och underbart - trotts min sjukdom.

Det här veckan har varit också i sjukdomens tecken. Jag har legat på den här soffan som jag sitter i nu dag in och dag ut. Knaprat antibiotika nu i några dagar och känner äntligen orken till att försöka använda mig utav det liv jag faktiskt har. Så i morgon åker jag till jobbet igen, och jag kan inte vara mer förväntansfull. Ska bli så kul!
Jag är så trött på att vara sjuk att jag kräks på tanken.

Idag har jag haft en typsik söndag. Långpromenader i en tidig vårsol tillsammans med min man och hund. Tittat på getter, hästar och kaniner. Varit i barkarby och spekulerat i dessa urtråkiga outletbutiker. Rob älskar barkaby - jag har väll andra saker att lägga kärlek på om man säger så, haha!
Vi har käkat toast nu på kvällen och på tvn rullar senaste Beck filmen. Inte så intresserad utav den måste jag säga. Man vet ju hur de börjar, hur de slutar och att grannen tar sig en stänkare på balkongen. That's it.

Innan sjukdomen bröt ut som en hejdundrade jordbävning i kroppen så plåtade jag nya bilder (dvs ny header också)
Slänger upp några stycken så ni får se, om ni intresserar er av sånt.
hej!
 
 
 
#1 - - Lisa:

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk (född 1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!