Kvälls tankar: Att vara kung över sitt egna liv.

Okej, låt mig börja såhär; Jag har pausat i drygt tre dagar. Andats ut och tillbringat min tid till annat än framför datorn och mobiltelefonen. Andra saker runt omkring har tagit min energi och jag tänker inte gå djupare på det än så.
Jag har inte jobbat, bytt mina pass med en kollega så jag tar dem passen nu måndag tisdag istället. Varför? Inget jag tänker dela med mig utav, tyvärr.
Hur som helst så mår jag bra, ingenting man behöver lägga större energi på i förklaringen heller. Idag har jag fått min D-vitamin av årets kanske skönaste dag. Spenderat den med min familj på en klippa. Allt jag behöver säga.

Jag tror vi människor ibalnd måste stanna upp, förstå hur viktigt livet är och inte slänga bort denna dyrbara tid på ingenting. Vi måste leva och släppa på handbromsen ibland. Fan, sätt livet i friläge och låt allting komma emot dig. Tro mig; Det kommer. Man kan tycka att allting är så tråkigt och segt - fantasilöst och spänningdödande. Men, det är inte förens du nästan tappar bort livet som du förstår hur snuskigt värdefullt det faktiskt är. Hur viktigt det är att låta sig själv ha tråkigt tillexempel. Ha tråkigt då! Det är ju ändå än sysselsättning. Gör något utav det - eller som jag sa: Stanna upp och låt sakerna komma till dig.

Jag har nu lärt mig en ny sak och jag tänker ta vara på den. Jag själv anser ofta att livet är ganska pissigt och grötigt i omsättningen. Jag gnäller mycket och spenderar varenda slant på skit. Jag tar mindre ansvar i mig själv och låter ansvaret jag bär på gå till andra. Det är tyvärr något jag faktiskt är stolt över. Att jag kan tänka på andra före mig själv. Också dödsviktigt då och då. 
Jag har dock lärt mig att mitt gnäll och grötiga vardag oftast kommer just ifrån mig själv. Det är väll ingen annan som kan bestämma din syn och kärlek till saker och ting? 
Min mamma har alltid sagt: Man kan aldrig ändra en människas personlighet - man kan bara ändra sin egna syn på den människan.
Fan, så sant.

Tar jag mig i kragen, som jag precis känner att jag gjort, och faktiskt sväljer allt det där jag tyckt vara tråkigt, grötigt och pissigt och tittar på det med dem nya ögonen (som bara man själv kan bestämma när man an använda) och ser på allting med ett hopp istället för med en bitter laserblick. Vad hände då? Oj då, man började visst uppskatta saker och ting här i livet. Eller framförallt i varadagen som du ska kalla ditt liv.

Jag är så oerhört tacksam för det jag har i livet, jag har bara inte riktigt förstått det själv. Absolut, ändringar kan göras och lite retusch på vissa personligheter - men det är fortfarande jag som måste göra dem ändringarna innan det är för sent.
För kom ihåg - du är kung över ditt liv. Nobody - fucking - else!
 
#1 - - Anonym:

Fan så bra du skriver! Mer sånt här Linus!!!

#2 - - Anonym:

Klok mamma 😘